352 SIDOR
INBUNDEN MED SKYDDSOMSLAG
17 x 24 CM
ISBN 978-91-85465-64-4
PRIS 320 KR


BESTÄLL

LADDA NER LÄSPROV
Jan-Öjvind Swahn

Stora matlexikonet

"En oundgänglig uppslagsbok" Upsala Nya Tidning

Det är en stor glädje för oss att presentera det enda heltäckande svenska matlexikonet!

Gravlax, salami, entrecote, brännvin, nudlar, sill, kaviar, brunch, ingefära, blodpudding, pizza, ärtsoppa … Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även allt om det allra nyaste – tapas, haggis, tofu, mezcal, maniok, litchi … Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända i vår matkultur – björksav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella … Och vad är egentligen Guide Rouge, nouvelle cuisine, foie gras, maroilles och hors dóeuvre?

1200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök m m.

Boken bygger på och är en utveckling av Mathistorisk uppslagsbok som utkom 1999. Den är rikt illustrerad i färg.

Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han är professor emeritus i folkloristik och tillika medlem av Gastronomiska akademien.
Topplistan:
1. Studentköket Vego
2. Trädgårdens mysterier
3. Cykelpromenader
4. Päronmorsan, Peps och Jakten på den försvunna fjärrkontrollen
5. Lägermysteriet: Hemliga trean
Nu finns vår barnboksfigur MIFFY på kläder hos HENNES & MAURITZ! Det känns otroligt roligt!
Vår duktiga agent Amelie Bennet har nu sålt rättigheterna för STICKA TILL DIG SJÄLV till Norge.
Vill du ha vårt NYHETSBREV? Anmäl till johanna@ordalaget.se