96 SIDOR
INBUNDEN
21 x 24 CM
ISBN 978-91-85465-96-5
PRIS 239 KR


BESTÄLL
Jan-Öjvind Swahn

Vampyrer och varulvar

En bok om vampyrer, varulvar och maror i vår kulturhistoria och i filmens och böckernas värld.

I Transylvanien ligger Draculas slott. Det går att besöka, om man orkar ta sig uppför de 1850 trappstegen. Dracula, som betyder ”drakens son”, var en av historiens mest sadistiska härskare.

Visste du att...
- den forne jugoslaviske presidenten, Slobodan Miloševic, fick en påle i hjärtat för att han inte skulle gå igen som vampyr?
- ordet ”mardröm” kommer från maran?
- en varulv blir människa igen om man säger dess dopnamn?

Här serveras myter och fakta om vampyrer, varulvar och maror – från 1300-talets mitt fram till våra dagar. Boken är fylld med målande exempel på vampyrers och varulvars framfart i Sverige och andra länder. Och självklart får man veta historien om Dracula.

Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta auktoriteter på kulturhistoria och är professor emeritus i folkloristik. Han har en alldeles särskild talang för att göra kulturhistoria tillgänglig och intressant för alla. Han har skrivit ett stort antal böcker, varit chefredaktör för Bra Böckers lexikon och ingått i Nationalencyklopedins vetenskapliga råd.

Varulv = en ond människa som tidvis förvandlas, med eller mot sin vilja, till ett vargliknande vilddjur. Varulvarna ägnade sig bl a åt att riva boskap och människor.
Topplistan:
1. Starka kvinnor
2. Sveriges landskap
3. Kompisar online
4. Uppkopplad, urkopplad, avkopplad
5. 101 idrottslegender
Nu finns vår barnboksfigur MIFFY på kläder hos HENNES & MAURITZ! Det känns otroligt roligt!
Vår duktiga agent Amelie Bennet har nu sålt rättigheterna för STUDENTKÖKET VEGO till Tyskland.
Vill du ha vårt NYHETSBREV? Anmäl till sandra@ordalaget.se