160 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT 22 x 28 CM
ISBN 978-91-7469-243-3


BESTÄLL
Sara Axtelius

Retro - Tyger vi minns

Grafiska och stiliserade mönster

UTKOMMER SEPTEMBER

Om Tyger vi minns:

"Axtelius har gjort en viktig forskningsinsats då flera av mönster­ritarna annars förblivit­ anonyma. Boken kan även inspirera dagens formgivare. BTJ


Frossa i tyger! Hänförs av spännande, inspirerande, färg­sprakande, iögonenfallande och banbry­tande mönster för sin tid!

Följ med på en nostalgiresa i "Retrotyger vi minns - grafiska och stiliserade mönster". I denna uppföljare till "Tyger vi minns" möter vi nya formgivare och nya tyger, nu med fokus på geometriska och grafiska mönster från främst 1960- och 70-tal. Drygt 20 formgivare presenteras i bokstavsord­ning med kort biografi och tillhörande tyger. Bland annat är några av 10-gruppens med­lemmar med.

Bokens stora format ger tygerna stor plats och låter dem komma till sin rätt. En bok för nostalgiker eller för alla som är roade av formhistoria eller bara njuter av färg och form när den är som bäst.

Formgivare i urval: Gunila Axén - Göta Trägårdh - Susanne Beckman - Birgitta Hahn - Sven Fristedt - Viola Gråsten - Ingela Håkansson-Lamm - Astrid Sampe - Kerstin Boulogner - Inez Svensson - Helene Wedel - Peter Condu m.fl.

SARA AXTELIUS har i flera år samlat på tyger från 1960- och 70-talen. Hon brinner för att inspirera till vård och förvaltning av Sveriges textilskatt, uppmärksamma textilkonstnärerna samt föra arvet vidare till kommande genera­tioner. År 2017 kom praktverket Tyger vi minns från 1960- och 70-talen frukt, barn och blomtyger.
Topplistan:
1. Starka kvinnor
2. Sveriges landskap
3. Kompisar online
4. Uppkopplad, urkopplad, avkopplad
5. 101 idrottslegender
Nu finns vår barnboksfigur MIFFY på kläder hos HENNES & MAURITZ! Det känns otroligt roligt!
Vår duktiga agent Amelie Bennet har nu sålt rättigheterna för STUDENTKÖKET VEGO till Tyskland.
Vill du ha vårt NYHETSBREV? Anmäl till sandra@ordalaget.se