220 SIDOR
INBUNDEN
15 x 22 CM
ISBN 978-91-7469-156-6
PRIS 228 KR


BESTÄLL
Jan-Öjvind Swahn

Mordängel i prästkappa

23 klassiska svenska mord

Blod och död i svensk kriminalhistoria

En exposé av verkliga mord och tragiska öden i Sveriges historia. Underhållande läsning för både den historiskt intresserade och den mer mordlystne läsaren.

Den svenska historien innehåller många mytiska mord och mystiska mördare. Jan-Öjvind Swahn berättar här om klassiska kriminalfall från medeltid till 1900-tal. Med sitt breda kunnande sveper Swahn med sig läsaren, och även för de mer insatta kriminal­älskarna finns här guldkorn. Läsaren får också inblick i hur samhället såg ut vid tiden för de olika morden.

Kriminalfall i urval:
von Sydowska morden • Yngsjömordet • Elvira Madigan och Sixten Sparres död • Kyrkoherde Anders Lindbäcks arsenikmord • Bockstensmannen • Polisen Tore Hedins mord • Gustaf III

I boken berättas om kyrkoherde Anders Lindbäck, som tog livet av åldringar, fattiga och sjuka med arsenik. Dömdes för tre mord men var sannolikt skyldig till fler.
Du får också läsa om Johan Ander, som döms till döden för ett brutalt mord och blir den första som mister huvudet i en giljotin i Sverige. Avrättningen blir den sista i Sverige. ”Änglamakerskan” Hilda N. dödade åtta fosterbarn som hon tagit emot mot ersättning.

Boken är illustrerad med fotografier och skisser. Här finns även bevarade brev publicerade samt tidningsartiklar och dikter.

JAN-ÖJVIND-SWAHN, tidigare professor emeritus i folkloristik, var en av våra främsta auktoriteter inom kulturhistoria. Han kunde konsten att skriva på ett lärorikt, personligt och underhållande sätt.
Topplistan:
1. Starka kvinnor
2. Sveriges landskap
3. Kompisar online
4. Uppkopplad, urkopplad, avkopplad
5. 101 idrottslegender
Nu finns vår barnboksfigur MIFFY på kläder hos HENNES & MAURITZ! Det känns otroligt roligt!
Vår duktiga agent Amelie Bennet har nu sålt rättigheterna för STUDENTKÖKET VEGO till Tyskland.
Vill du ha vårt NYHETSBREV? Anmäl till sandra@ordalaget.se