Barnens bildatlas med flikar och karta

ordalaget

Book Cover: Barnens bildatlas med flikar och karta
18 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 225 x 285 mm
ISBN: 978-91-7469-033-0

Barnens bildatlas med flikar och karta

Alex Frith, Kate Leake

Häng med på upptäcktsresa runt jordklotet! Säg hej på turkiska, träffa exotiska djur, besök pyramiderna ...

Passagerare på färden är företrädesvis barn som är 5 eller 10 år, eller ännu äldre. För de yngsta lockar kanske de uttrycksfulla, charmiga teckningarna eller luckorna mest. För de lite äldre och vetgiriga finns här massor av kunskap att inhämta, exempelvis: hur man mäter vädret på Antarktis, var i världen man uppfann bungyjump, vilka djur som lever i Ama­zonas, vilken stad som är världens största, hur man säger hej i Zimbabwe och Turkiet ... Boken innehåller dessutom en stor VÄRLDSKARTA ATT SÄTTA PÅ VÄGGEN – med alla världens länder, huvudstäder och flaggor.

Varje uppslag i boken är en världsdel, förutom det första som berättar om jorden och vad en atlas är. Sidorna är av tjock kartong med luckor man kan öppna, som i en adventskalender. Det översta lagret visar en karta över kontinenten, med både kortfakta och teckningar. Kikar man under luckorna finns där ännu mer information om det som finns ovanför luckan.

En uttrycksfull, detaljrik och innehållsspäckad atlas för alla nyfikna barn och föräldrar – här finns mycket fakta och form att insupa för både stor och liten.

Published:
Genres:


Fler böcker av Alex Frith:


Fler böcker av Kate Leake: