Bröd och kakor – Baka utan gluten

ordalaget

Book Cover: Bröd och kakor – Baka utan gluten
172 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 205 x 265 mm
ISBN: 978-91-7469-081-1

Bröd och kakor – Baka utan gluten

Mekto Ganić

Baka med naturliga råvaror är godast!

Fler och fler i Sverige blir känsliga mot gluten. Nu kommer bakboken med naturligt glutenfria ingredienser med recept på både bröd, kakor och bakverk. Recepten är anpassade efter de råvaror vi har i Sverige och utgår från ekologiska råvaror som smakar mer och är både saftigare och nyttigare jämfört med bröd bakade av glutenfria mjölmixer. Samtliga recept är näringsberäknade av en dietist.

I denna fullspäckade, ambitiösa och vackra bok tas ett helhetsgrepp på glutenintolerans. Boken är fylld av recept men innehåller också tips för nybörjaren och fakta om råvaror, då det kan vara lite knepigt att baka utan gluten. Dietisten Jessica Miregård har skrivit avsnittet om celiaki (glutenintolerans) och har näringsberäknat samliga recept. Sverige är det land i västvärlden med flest fall av celiaki.

Recepten i boken är både svenska traditionella jäsverk samt nya, klassiska mjuka kakor och småkakor. Du hittar även förslag på goda frukostar och en blandning av olika medelhavsinspirerade bakverk. Bakbokens sista del är avsatt till lite mer tidskrävande bakverk och tårtor för kalas och andra tillfällen då man vill unna sig något extra. Boken innehåller även några spännande recept på nyttiga och enkla marmelader, nötsmör och smoothies.

Mekto Ganic´ bor i Göteborg. Hon har en 20-årig bakgrund inom recept- och produktutveckling och har föreläst inom celiakivärlden i över sex år.

Jonas Berg har jobbat som fotograf i över 20 år med bl a mat och arkitektur.

Published:
Genres:


Fler böcker av Mekto Ganić: