Book Cover: Bröderna Grimms bästa sagor
153 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 220 x 280 mm
ISBN: 978-91-7469-182-5

Bröderna Grimms bästa sagor

Jacob Grimm, Wilhelm Grimm

"En jättefin samling som är rolig att ha i bokhyllan. En bok man vill spara för alltid. De nya illustrationerna är väldigt fina och roliga att titta på. Sagorna är fantastiska ... En riktig sagoskatt i fint format! 5 av 5."
Villi Vonka

"Det är vackert, ibland dramatiskt ... En bra samling!"
Bibliotekstjänst

Magiskt illustrerad sagoskatt!

Den här samlingen innehåller tjugo av bröderna Grimms fantastiska sagor. Naturligtvis finns de mest kända med: Snövit och de sju dvärgarna, Askungen, Tummeliten, Törnrosa, Rödluvan, Hans och Greta, Rapunsel, Stadsmusikanterna i Bremen, Vargen och de sju killingarna och Grodkungen.

Samlingen rymmer även några mindre kända sa­gor, till exempel: De tre spinnerskorna, Lille bror och lilla syster och Fru Holle.

De tecknade illustrationerna av Jean-Noël Rochut spänner över hela uppslag och bjuder in till en värld där drömmar, magi och spänning blandas. Flera av sagorna är översatta av Britt G. Hallqvist.

Ålder 6–9 år.

En bok för hela familjen som lämpar sig mycket bra för högläsning. En härlig presentbok.

Bröderna Grimm samlade in, bearbetade och nedtecknade folksagor som tidigare överlevt genom muntlig tradition. Detta blev klassiska sa­gor som har uppskattats av många generationer. Klassiska sagor som aldrig går ur tiden. De kan berättas och läsas om och om igen.

Published:
Genres:


Fler böcker av Jacob Grimm:


Fler böcker av Wilhelm Grimm: