Det övergivna huset

ordalaget

Book Cover: Det övergivna huset
176 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-261-7

Det övergivna huset

Emma Askling

”Ett stråk av iskall kyla drog över armarna och gav henne gåshud. Hon skulle just vända om när något i fönstret på övervåningen fångade hennes uppmärksamhet. Den här gången gick det inte att bortförklara. Någon stod där alldeles stilla och stirrade rakt på henne.”

Lo och hennes mamma flyttar till den lilla orten Åtvidaberg under märkliga omständigheter. Någon, som kallar sig själv ”R”, har gett dem nyckeln till en lägenhet och betalat deras hyra i förskott. Vem är R? Och varför vill R att de ska flytta till Åtvidaberg? Fler frågor hopar sig när Lo och hennes nyfunna kompis Ida följer en konstig man till ett gammalt ödehus, känt i Åtvidaberg eftersom ägaren är försvunnen. Ingen har bott i huset på över trettio år. Men om ingen bor där, vem är det då som Lo ser i fönstret på övervåningen? Och vem är det som sjunger så vackert inifrån trädgården?

Det övergivna huset är en rysande spänningsroman för unga i åldern 9–12. Emma Askling skriver både igenkännande och varmt om vänskap, samtidigt som hon bygger upp en stämningsfull berättelse med både drama och mystik.

Published:
Genres:


Fler böcker av Emma Askling: