Fråga en insekt

ordalaget

Book Cover: Fråga en insekt
31 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 192 x 243 mm
ISBN: 9789174690217

Fråga en insekt

"Mycket fint bildmaterial som gör att man kommer nära insekterna ... Intressant för barn ... Tjocka sidor på blankt underlag gör den slitstark." Bibliotekstjänst

Frågor som surrar i huvudet? Äntligen en insektsbok för barn!

I den här nytänkande faktaboken möter vi vanliga och ovanliga insekter som själva berättar om sin tillvaro och svarar på alla tänkbara frågor man kan ha: om varför de ser ut som de gör, vad de har för favoritmat, hur de bor ...

Fakta om specifika arter varvas med generella fakta om insekter. Vi lär till exempel känna spökbönsyrsan som ser ut som ett visset blad och den afrikanska cikadan som låter som en cementborr! Och lär oss en hel del om våra vanliga husspindlar: För varför fastnar de inte i sina egna nät, egentligen? Och man kan knappt tro det är sant att någonstans i världen äter biobesökarna insekter istället för popcorn!

Efter varje avsnitt finns en ruta med snabbfakta om arten eller ämnet. Boken är rikt och färgglatt illustrerad med verklighetstrogna illustrationer och foton, och silhuetter där man kan jämföra olika arters storlek mot en människas hand.

Det här är en rolig faktabok för alla som vill upptäcka insekternas fascinerande tillvaro runt hela jordklotet. Och den är även rolig och lärorik för vuxna!

Published:
Genres: