Gata för gata runt Stockholm

ordalaget

Book Cover: Gata för gata runt Stockholm
240 SIDOR
FLEXOBAND
FORMAT: 155 x 215 mm
ISBN: 978-91-7469-256-3

Gata för gata runt Stockholm

Michael Masoliver

En spännande guide för alla som vill upptäcka platser och gator utanför Stockholms innerstad!

Michael Masoliver tar dig med till platser runt omkring Stockholm: Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Ekerö, Bromma, Rinkeby, Hässelby, Botkyrka, Alby, Hägersten, Skarpnäck,  Huddinge, Farsta, Danderyd, Lidingö, Täby med flera. Läs om och besök brottsplatser, författarhem, inspelningsplatser. Inspireras av utdrag ur Stockholmsskildringar: sångtexter, romaner, dikter – både gammalt och nytt.

Visste du att Bob Marley bodde i Bromma ett tag för att skriva musik? Eller att Hermann Göring var intagen på Långbro sjukhus för morfinberoende? Läs om Helikopterrånet i Västberga, Lasermannens härjningar i Djursholm och Hägersten samt om hur spionen Stig Bergling under en permission flyr från Sverige – från en lägenhet i Rinkeby.

Guiden inkluderar kartor där samtliga platser är markerade samt ett rikt bildmaterial i färg: fotografier, bokomslag, affischer, löpsedlar, porträtt och konstverk. Boken är indelad efter område och gatorna presenteras där i bokstavsordning. En bok att läsa hemma eller ta med sig på en upptäcktsrunda.

MICHAEL MASOLIVER har bott i Vasastan i hela sitt liv och arbetar idag som journalist.

I samma serie:
Stockholm Gata för gata

Published:
Genres:


Fler böcker av Michael Masoliver: