Kära vänner

ordalaget

Book Cover: Kära vänner
(Swedish) 300 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 155 x 210 mm
ISBN: 978-91-7469-504-5

Kära vänner

Erika Tengrud

"Brevböckerna ett fönster rakt in i vardagslivet i Sverige mellan 1935 och 1985, vi får följa med när samhället förändras. Det är en bok att fastna i för den som är intresserad av 1900-talet, brevböckerna är en riktig skatt. Det är så imponerande att de höll fast i brevväxlingen så länge och vilken tur att den sparats till eftervärlden."

@historienskvinnor

Följ 18 kvinnors brevväxling under 50 års tid! Det handlar om skola, samhälle och familj - i stort och smått. En unik kvinnohistorisk biografi baserad på 18 svenska kvinnors brevväxlande mellan varandra – i 50 års tid!

Kvinnorna tog examen tillsammans vid Rimforsa lanthushållsseminarium 1935. Efter sin examen började lärarinnorna, som spreds i hela Sverige, skriva en brevbok. Brevboken vandrade från person till person i en oavbruten länk under 50 år fram till 1985.

Vi får följa de 18 kvinnornas arbetsvillkor och den svenska skolans utveckling, men också ta del av en stark gemenskap och vänskap under alla dessa år, som spänner över ett världskrig och det moderna Sveriges uppbyggnad.

Kära vänner! innehåller ett urval brev indelade i 21 kapitel. Varje kapitel inleds med korta texter av Erika Tengrud om utvecklingen i samhället och skolan.

Published:
Genres:


Fler böcker av Erika Tengrud: