Lappa och laga

ordalaget

Book Cover: Lappa och laga
(Swedish) 144 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 174 x 242 mm
ISBN: 978-91-7469-572-4

Lappa och laga

Erin Eggenburg

"Lappa och laga är en inspirerande handbok som ligger väl i tiden då återbruk och klimattänk gällande textilier och kläder är ett aktuellt ämne. Många spännande idéer ryms i boken som också kan användas i textilslöjdens senare årskurser."

Helhetsbetyg: 4. Publiceras i BTJ-häftet nr 20, 2023. Lektör Katarina Kristoffersson

"och alltså… vilken härlig bok! Den är inte bara behaglig för små babyhänder att pilla på, den är också innehållsrik! Den innehåller (som titeln skvallrar om) 50 olika mönster för synliga lagningar."

@slojdmakaren

Lappa och laga dina favoritkläder!

Att ta tillvara och återbruk är starka trender. Det gäller även våra kläder som vi bör vårda. Och nu vill vi att det ska synas att plaggen är väl använda och omhändertagna.

Lappa och laga presenterar över 50 mönster för lagning. Men det är inte fråga om vilken lagning som helst – den ska vara synlig. Det är modernt – men bygger på enkla traditionella sömmar.

En grundläggande lagningsguide för alla som vill förlänga klädernas livslängd. I boken finns sammanlagt 53 olika mönster att använda för att laga med, uppdelat på vävda tyger, som till exempel jeans, och stickade plagg.

Steg-för-steg
Tydliga steg-för-steg-anvisningar som visar hur du syr varje steg i lagningen och guidar dig genom mönstret.

Stryk på mönstret med strykjärnet
I slutet av boken hittar du ett kuvert med mönster som du stryker på det du ska laga. På så vi blir det enkelt att följa.

"... denna boken ger en inte tiden att laga kanske, utan fyller en snarare med inspiration, det är helt enkelt ett lagnings- och lapplexikon (på engelska heter boken “The Mending Directory”)." - @vildisbokvra

Published:
Genres:


Fler böcker av Erin Eggenburg: