Mystiskt och spännande i Sverige

ordalaget

Book Cover: Mystiskt och spännande i Sverige
(Swedish)
INBUNDEN
FORMAT: 210 x 275 mm
ISBN: 978-91-7469-476-5

Mystiskt och spännande i Sverige

Björn Höglund

"Gedigen faktabok som verkligen har ett upplägg så att målgruppen inte ska lessna utan orka läsa. Perfekt bok till skolbibliotek."

@barnboksfamiljen

Hela Sverige är fyllt av mystiska platser och spännande upptäckter. Vill du veta mer om dem? Då ska du läsa Mystiskt och spännande i Sverige! Vill du lära dig mer om vrak, skatter och guld? Vill du läsa om UFO:n och Storsjöodjuret? Eller vill du hitta bottenlösa källor, självlysande sjöar eller svenska djungelskogar?

Här kan du läsa om mystiska platser i Sverige som du kanske inte visste fanns. Om oförklarliga händelser, gömda skatter och många andra intressanta fakta. Visste du till exempel att världens äldsta guldsmycke är nästan 7 000 år gammalt? Och att det bryts 6000 kilo guld i Sverige per år? Du kommer också att få veta hur många grottor det finns i Sverige och var ”okända” vrak har hittats.

BJÖRN HÖGLUND är journalist och har även en bakgrund som lärare. Han har bland annat gett ut Sveriges insekter, Sveriges rovdjur och Sveriges historia för samma åldersgrupp. Förutom böcker har han skrivit över 10 000 frågor till SVT:s Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.


Fler böcker av Björn Höglund: