Book Cover: Odödliga ord och deras historia - 500 citat från antiken till Astrid Lindgren
380 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT 157 x 225 mm
ISBN 9789174692822

Odödliga ord och deras historia – 500 citat från antiken till Astrid Lindgren

Stig Wallerman

"De hade mig i säcken men glömde knyta åt." "Sverige har dignat under Karl XII:s ära." "Tiderna förändras och vi med dem." "Örnen har landat."

De bevingade orden - hur uppstod de?

En innehållsrik bok som lyfter fram röster ur vår historia. Vad människor sagt eller skrivit när de var mitt uppe i händelserna, när det historiska skeendet avverkade en kurva eller ett vägskäl. Stig Wallerman har samlat ett intressant och mycket gediget urval ord och citat som blivit bevinga­de. Citat och upphovsperson presenteras liksom bakgrund och anekdotiska tex­ter som ger oss historisk kunskap och kuriosa.  Här finns bevingade ord från Bibeln och runste­nar, från kungar och politiker, från diktare och allmoge.

Boken är upplagd kronologiskt och citaten spinner en tråd genom historien. Vart och ett förtjänar att räddas från glömska. Bland de cite­rade finns: Jesus, Julius Caesar, Gustav Vasa,  drottning Kristina, Karl XII, Voltaire, Winston Churchill, Anne Frank, Karin Boye, Tage Da­nielsson, Mona Sahlin ... och många många fler.

Illustrerad med ett 100-tal bilder. En guldgruva för historieintresserade samt för alla som intresserar sig för språk och kultur. Ett uppslagsverk att läsa från pärm till pärm eller att slå i för att söka enskilda bevingade ord.

STIG WALLERMAN är journalist och har arbetat med text och språk i många år. 2001 blev han tilldelad Klarspråkskristallen.


Fler böcker av Stig Wallerman: