Potatis – jordens guld. Recept, sorter, odling

ordalaget

Book Cover: Potatis – jordens guld. Recept, sorter, odling
134 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 205 x 270 mm
ISBN: 978-91-7469-168-9

Potatis – jordens guld. Recept, sorter, odling

Lena Djuphammar, Pernilla Rönnlid

"För mig som är en verklig potatisälskare är detta en guldgruva att ösa ur."
Tidningen Pralin, Anette Larsson

"En fröjd för ögat och gommen. Det är ingen tvekan om att boken lockar till att pröva på de många recepten ... även inslag om hur man som hemmaodlare lyckas bäst med skörden, och historia och fakta om potatis."
Bibliotekstjänst, Gustaf Rothelius

Visst ska potatisen ha en egen bok!

Päror, pantofflor, knudor, jordäpplen kärt barn har många namn. Potatisen är fantastisk med sin långa, uthålliga historia och sin stora variationsrikedom. Visste du att den kommersiella potatisodlingen i Sverige motsvarar 30 000 fotbollsplaner? Eller att det i Sverige idag odlas ett hundratal kvali­tetssorter? Potatisen är ett av de populäraste och vanligaste och nyttigaste tillbehören på tallriken klart att den ska ha en egen bok!

Förutom massor av recept med ljuvliga bilder, innehåller boken information om olika sorter, odlingstips, historia och fakta.

Med runt 60 recept visar boken potatisens stora variation. Här finns bland annat: Potatissallad • Gnocchi • Potatismuffins • Spansk tortilla • Potatissoppor • Gratinerad potatis • Potatiskroketter • Rårakor och mycket mer ...

PERNILLA RÖNNLID är journalist och fotograf. Hon har arbetat för flera olika tidningar och har hälsa som specialområde.
LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har jobbat för Hennes och Mauritz och Åhléns och har matfoto som specialitet.
Tillsammans har de tidigare gett ut kokboken Quick and tasty.

Published:
Genres:


Fler böcker av Lena Djuphammar:


Fler böcker av Pernilla Rönnlid: