Romarriket

ordalaget

Book Cover: Romarriket
54 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 249 x 310 mm
ISBN: 978-91-7469-153-5

Romarriket

Dela Kienele

"En bok som jag verkligen kan rekommendera."
Bibliotekstjänst, Ulf Hyltén-Cavallius

Romarrikets historia har alltid fascinerat med enastående arkitektur och fasansfulla strider. Gladiatorer som kämpar för sitt liv i Colosseum och berömda kejsare som hejar på. Men halvlåg de verkligen när de åt? Och hur levde slavarna? Vad hände med Pompeji?

I denna rikt illustrerade faktabok får man spännande kunskap om romarrikets uppkomst och erövring av världen. Man får veta vilka som bestämde, hur de förberedde sig för krig, hur barnen och kvinnorna levde och hur romarnas vardag såg ut. Man får lära sig om kläder, mat, språk och sport. Dessutom får man veta hur akvedukterna fungerade och hur vattnet kom till badhusen.

Fascinerande bilder och illustrationer förtydligar och intervjuer fördjupar. Här finns även tips på prova-på, till exempel spela som en romare eller gör en romersk efterrätt.

Flera uppslag innehåller flikar som döljer mer spännande fakta och fler illustrationer.

En innehållsrik faktabok som förklarar komplicerade saker för barnen, något som de flesta vuxna många gånger önskar att de kunde göra. En lärorik, underhållande och detaljrik bok som både barn och vuxna kan ha glädje av. Ålder 8–15 år.


Fler böcker av Dela Kienele: