Starka kvinnor

ordalaget

Book Cover: Starka kvinnor
112 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 195 x 250 mm
ISBN: 9789174692723

Starka kvinnor

Kay Woodward

"En bok att ha med i diskussioner om allas lika värde och att hitta förebilder... en inspirationskälla för alla." Bibliotekstjänst, Anna Wilner

Rebelliska kvinnor som inspirerar - nu med efterord av Alexandra Pascalidou!

Låt dig inspireras av viktiga, starka kvinnor genom historien. I den här boken presenteras 25 kvinnliga personligheter från olika tidsepoker och områ­den. Du får möta Kleopatra, Jeanne d Arc, Katari­na den stora, Florence Nightingale, Marie Curie, Marta Vieira, Frida Kahlo, Malala Yousafzai med flera. Det är kvinnor från olika tidsepoker och länder. Du får ta del av deras liv och hur de har kämpat för att uppnå sina mål, vilka mot­gångar de har haft och vilka framgångar de har nått.

Varje avsnitt avslutas med en aktuell frågeställning som unga tjejer idag kan stöta på i sin vardag, till exempel utseende, mobbning, skolstress, självförtroende och jobbiga föräldrar. Frågeställningen besvaras med råd som är inspirera­de av bokens kvinnor.

Det är en kraftfull, peppande och färgstark bok för dagens unga tjejer. En bok som understryker att varje människa är viktig och framför allt att allt är möjligt. Vackert illustrerad av åtta olika konstnärer.

KAY WOODWARD har skrivit flera böcker för unga. Hon bor i England.

Published:
Genres:


Fler böcker av Kay Woodward: