Stockholmquiz – Hur väl känner du Stockholm?

ordalaget

Book Cover: Stockholmquiz – Hur väl känner du Stockholm?
185 SIDOR
MJUKBAND MED FLIKAR
FORMAT: 130 x 200 mm
ISBN: 978-91-7469-154-2

Stockholmquiz – Hur väl känner du Stockholm?

Eva-Karin Gyllenberg

Vad kan du om Stockholm?

Vet du vilket träd som är vanligast i Stockholms gatumiljö? Hur mycket vatten en stockholmare gör av med varje dag? Eller var Cornelis Vreeswijk ligger begravd? Känner du till var Astrid Lindgren bodde under större delen av sitt liv? Vet du när Stockholm grundades?

Eva-Karin Gyllenberg har här samlat 444 frågor om Sveriges huvudstad. Frågorna är uppdelade i tjugo ka­tegorier, bland annat: Historia, Kungligt, Film, Musik, Litterärt, Krog och kafé, I siffror, Idrott, Konst och konstnärer, Gamla stan och Kvinnor. Här finns något för alla.

Kanske vill du quizza med dina vänner? Eller ge bort boken till någon som gillar frågesport?

Men även du som inte är Stockholmare har glädje av den här boken. Intressanta fakta och spännande kunskap finns att hämta. Varje fråga innehåller någon extra upplysning.

Exempel på fråga: Han kallas Grannen kort och gott och han vill gärna ta en stänkare med Martin Beck. Dialogerna dem emellan utspelas ofta på balkongen. Var finns dessa balkonger i verkligheten? A Bergsunds strand B Hornsgatan C Katarina Bangata

EVA-KARIN GYLLENBERG är journalist på Dagens Nyheter. Sedan 2009 ställer hon varje vecka fem frågor om Stockholm i tidningen och har sedan 2011 en frågespalt dit läsarna kan skicka frågor om Stockholm. Hon har skrivit om Stockholm i 30 år.

Böcker i samma serie:
Sverigequiz – Hur väl känner du Sverige?
Göteborgquiz – Hur väl känner du Göteborg?
Skånequiz – 444 frågor om Skåne
Juniorquiz – 333 frågor för vetgiriga


Fler böcker av Eva-Karin Gyllenberg: