Tälja och snida i trä – en modern guide till kreativt skapande

ordalaget

Book Cover: Tälja och snida i trä – en modern guide till kreativt skapande
143 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 195 x 240 mm
ISBN: 978-91-7469-208-2

Tälja och snida i trä – en modern guide till kreativt skapande

Max Bainbridge

"Boken är pedagogisk och borde fungera även för nybörjaren ... Allt noggrant beskrivet."
Dalarnas tidningar

"Inspirerar till att börja med hantverk i trä ... Tilltalande och pedagogiskt upplagd. Bilder och text kompletterar varandra på ett bra sätt."
BTJ, Mattias Bjellvi

Snida egna träföremål!

I ett samhälle som går allt snabbare och där tekniken ständigt förnyas finns även en trend att vilja göra själv och skapa från grunden.

Tälja och snida i trä inspirerar dig till att börja skapa i trä. Det är en guide som lär dig göra vackra, praktiska träföremål för det moderna hemmet.

Boken, som är faktagranskad av Capellagården på Öland, går igenom olika slags träslag, grund­läggande verktyg och tekniker. Genom tydliga steg-för-steg-instruktioner och många bilder lär du dig de färdigheter som behövs.

Projekt i boken:
Matsked • Spatel • Slev • Smörkniv • Kaffe­skopa • Skärbräda • Serveringsbricka • Liten skål

Boken ger även råd om ytbehandling, hur man putsar med sandpapper, vaxar och oljar in. Här finns också tips på hur du tar hand om dina verktyg på bästa sätt.

Alla arbeten visas och förklaras tydligt så även nybörjare kan lyckas skapa något som kan föras vidare från generation till generation. Boken riktar sig till den moderna människan som söker ett kreativt utlopp i sitt skapande.

MAX BAINBRIDGE har en examen från Chelsea College of Art and Design och kombinerar tra­ditionella tekniker med modern design i denna snygga hantverksbok.

MATHIAS NILO vid Capellagården på Öland har granskat innehållet.

Published:
Genres:


Fler böcker av Max Bainbridge: