Trädgårdens mysterier – så fungerar det i din trädgård

ordalaget

Book Cover: Trädgårdens mysterier – så fungerar det i din trädgård
224 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 148 x 217 mm
ISBN: 978-91-7469-222-8

Trädgårdens mysterier – så fungerar det i din trädgård

Guy Barter

"Bara att applådera ... en högtidsstund för trädgårdsodlare. Stimulerande och lärorikt! En bok att njutningsfullt ladda med!"
Bibliotekstjänst, Annette Larsson

Nyfikna frågor och svar som hjälper dig att förstår hur allt i trädgården faktiskt hänger ihop.

Hur arbetar maskar? Hur lockar jag till mig fjärilar? Varför kan man inte köpa orkidéfrön? Är urin bra för växter? Varför är min kompost varm? Varför ger trädet många äpplen ena året men få äpplen nästa?

Naturen är verkligen fantastisk och fascinerande. I den här boken ger experthortonomen Guy Barter svar på alla möjliga tänkbara frå­gor som trädgårdsodlare kan ha, och mer därtill.

Boken bjuder på en faktaspäckad resa genom trädgårdarnas och trädgårdsodlandets värld. Vet du vem som uppfann trädgårdstomten? Eller om jord kan tillverkas? Blir tomater salta av salt jord? Och hur mycket kan ett träd dricka?

Kapitel: Frön och plantor • Blommor och frukter • Under markytan • Väder, klimat och årstider • I trädgården

Boken innehåller teckningar, diagram och foton samt cirka 200 faktarutor. En perfekt gåva inte minst till alla trädgårdsodlare.

GUY BARTER är experthortonom och rådgivare för det välrenommerade The Royal Horticultural Society i Storbritan­nien. Han har över 20 års erfarenhet.

HÅKAN och KICKI ELMQVIST har lång erfa­renhet av att översätta naturböcker. Båda har bakgrund som lärare. Håkan är även biolog och expert på fjärilar. De har anpassat boken till svenska förhållanden.

Published:
Genres:


Fler böcker av Guy Barter: