Två systrar

ordalaget

Book Cover: Två systrar
(Swedish) 242 SIDOR
FLEXOBAND
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-597-7

Två systrar

Ada Fredelius

"Spännande också att få vara i en tonårings huvud igen för ett litet slag, för så kändes det verkligen..." - @boksidormedkaffe

"Äntligen en klassisk ungdomsbok som på ett enkelt sätt hanterar tonårens och livets svåra frågor." - @dagensbokcom

Fint och starkt om syskonskap. En historia om två systrar och syskonskap. Om att förstå sig själv, söka efter sitt ursprung och längta efter bekräftelse.

Ylva och Alice har slutat prata med varandra. Det råder iskyla mellan dem. Ylva är adopterad från Kina och har börjat undra över sin biologiska mamma. Hon längtar bort från familjen, livet i småstaden Östersund och fördomarna hon möter. Alice, som är föräldrarnas biologiska barn, är trött på att stå i skuggan av sin populära storasyster. Men hon har kommit på ett knep: Hon lägger ut bilder av sig själv på nätet för att få uppmärksamhet. En som har kontaktat henne kallar sig Lord_Steele och har blivit en person som hon litar på.

När familjen bestämmer sig för att besöka barnhemmet som Ylva kommer ifrån, planerar Alice att för första gången träffa Lord_Steele. Han är som av en händelse också på väg till Kina. Men mötet slutar inte som Alice föreställt sig. Det går mot katastrof och spänningen ökar ...

Syskonrelationen gestaltas med skärpa, och författaren fångar dynamiken mellan systrarna på ett sätt som verkligen berör läsaren. Temat adoption och grooming fördjupar berättelsen och läsaren känner det utanförskap som kan medfölja.


Fler böcker av Ada Fredelius: