Uppkopplad, urkopplad, avkopplad – så missbrukar vi skärmen och så kan vi koppla bort den

ordalaget

Book Cover: Uppkopplad, urkopplad, avkopplad – så missbrukar vi skärmen och så kan vi koppla bort den
185 SIDOR
FLEXOBAND
FORMAT: 158 x 216 mm
ISBN: 978-91-7469-246-4

Uppkopplad, urkopplad, avkopplad – så missbrukar vi skärmen och så kan vi koppla bort den

Jimmy Mogrip

"Tydliga exempel och välskrivna, initierade texter... kan fungera som underlag för egna funderingar om internetanvändande och skärmtid."

Bibliotekstjänst, Mikael Johansson

Har skärmen fått för stor plats i ditt liv?

Du är inte ensam. Men hur har det gått till? Hur har vi människor förändrats av internets utveckling? Vårt privata liv och vårt arbete? Och våra barn hur är det att växa upp i ett skärmsamhälle?

Jimmy Mogrip skriver om internets utveckling, den smarta mobiltelefonens intåg och hur sociala medier påverkar vårt psyke. Internationell och nationell forskning och sociala experiment varvas med personliga erfarenheter.

"Uppkopplad, urkopplad, avkopplad" ger en bild av hur samhället ser ut idag och tar upp både det positiva och det negativa med internet. Boken innehåller även PRAKTISKA TIPS om hur du kan förändra ditt liv och ta tillbaka makten över din tillvaro.

Kapitel:
Skärmen och individen
Skärmen och samhället
Skärmen och jobbet
Skärmen och relationer
Skärmen och barn
Skärmen idag
Minska surfandet praktiska tips

Jimmy Mogrip är utbildad beteendevetare och har vigt sitt arbetsliv åt att undersöka relationerna mellan teknik och människa. Han har arbetat både som managementkonsult och analyschef inom stora finansiella bolag i Norden.

Published:
Genres:


Fler böcker av Jimmy Mogrip: