Drömmen om Chamir

ordalaget

Book Cover: Drömmen om Chamir
156 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 155 x 210 mm
ISBN: 978-91-7469-227-3

Drömmen om Chamir

Angelica Öhrn

"En klassisk hästbok med alla de välkända komponenterna ... Personteckningen är varierat finmejslad ... Julia ger inte upp sin dröm och det är det som är temat i boken. Att inte släppa sin dröm."
Bibliotekstjänst, Annakarin Lindberg

"Riktigt fin läsning och jag är säker på att många i målgruppen kommer att gilla den här boken. " Västmanländskans bokblogg

"En klassisk och engagerande ponnyroman" Göteborgs-Posten

Vilken hästintresserad har inte drömt om en egen häst? Precis så är det för Julia. Hon drömmer om att Chamir på ridskolan ska bli bara hennes.

Julia fyller 11 år och är övertygad om att hon kommer att få en egen häst i present. Och inte vilken häst som helst, utan älsklingshäs­ten Chamir på ridskolan. Hon blir så besviken som bara en 11-åring kan bli, när allt hon får är en vecka på ett ridläger.

Inte nog med det, snart får hon reda på att Chamir ska säljas för att han inte passar in på ridskolan. Hur ska Julia klara av att inte få träffa Chamir mer? Kan hon kanske köpa Chamir för egna pengar?

På ridskolan finns även Julias nya vän Elin, ridskolläraren Sussi och hennes pappa Olle, som mest är en tjurig gubbe, men visar helt andra sidor ju längre man läser.

Drömmen om Chamir är en härlig och spän­nande bok för alla hästintresserade och för alla andra som längtar efter något, som har en dröm de kämpar för och inte kan släppa.

Ålder: 9–12 år.

ANGELICA ÖHRN skriver för barn och unga och debuterar 2017 med ungdomsboken Anton och Teitur. Angelica Öhrn skriver även krönikor i Bazar Magarin.

Published:
Genres:


Fler böcker av Angelica Öhrn: