Inte mitt lag

ordalaget

Book Cover: Inte mitt lag
(Swedish) 184 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-618-9

Inte mitt lag

Angelica Öhrn

Ett fotbollslag ska toppas och de bästa spelarna premieras. Eller? Att älska fotboll räcker inte alltid för att alla i ett lag ska komma överens. Vad är viktigast? Vad händer om spelarna tycker alltför olika?

I Inte mitt lag, fjärde boken om det fiktiva laget Roslunden BK av Angelica Öhrn möter vi killarna i fotbollslaget på fotbollsplanen, i skolan och hemma.  Vem är lagets bästa spelare? Är det någons fel om en match förloras? Och hur känns det när ens förälder inte har tid att bry sig om en? En bok som det finns mycket att känna igen sig i och att samtala om.

Rasmus är bäst och ingen ska vara dryg mot honom. Då markerar han. Men till slut tycker hans lag, IF Vargarna, att det räcker och Rasmus får inte längre vara kvar. Vart ska han nu ta vägen? Inget lag vill ha honom. Utom hans gamla lag Roslunden BK. Att börja i mesiga Roslunden igen känns som ett nederlag. Men tänk om det gick att förändra laget ...

Rasmus och hans pappa smider planer för att förändra laget och klubben i grunden. På ett extra insatt årsmöte ställs allt på sin spets. Kommer Roslunden att finnas kvar som en klubb för alla?

En bok om att försöka passa in och tro på sig själv. Men även om att hålla ihop och ställa upp för andra. Och så klart med fotbollen i centrum.

ANGELICA ÖHRN har skrivit flera barn- och ungdomsböcker. Bland annat böckerna om hästen Chamir. Detta är fjärde boken om Roslunden.


Fler böcker av Angelica Öhrn: