Jag är en fuckin’ queen

ordalaget

Book Cover: Jag är en fuckin' queen
(Swedish) 180 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-576-2

Jag är en fuckin’ queen

Ann Olerot

"Olerot är en queen på att förstå och åskådliggöra svårigheter unga möter idag. Jag är en fuckin' queen känns aktuell, samtidigt som det kan vara skrämmande att möta problematiken Olerot så tappert lyfter... "

Helhetsbetyg: 5. Publiceras i BTJ-häftet nr 20, 2023. Lektör Caroline Svensk

"Jag och min son läste den tillsammans och vi älskade den båda två." - @feministbiblioteket

Status och socialt spel. Felicia vill passa in, men framför allt vill hon ha uppmärksamhet. Hennes impulsiva sätt gör att hon ständigt strular till det. Men vad händer om någon tror på Felicia och låter henne ta ansvar?

När Felicia och hennes vänner ertappas med att ha dragit igång en svimningslek, vill rektorn att Felicia ska vara den som går ut med budskapet att det de gjorde var farligt. Rektorn ser inte bara det struliga i Felicia utan vill att hon ska växa som person. Felicia märker att hon kan skydda en yngre kille från att bli mobbad genom sin status, vilket får henne att fundera över vad hon är för person och
hur hon vill använda sitt inflytande.

En tuff ny tjej i klassen går med på att leverera tabletter åt en äldre kille och hamnar i fara. Kan Felicia och hennes vänner hjälpa den nya tjejen?

Författaren fångar det sociala spelet som unga befinner sig i. Hur passar man in och vilken påverkan har man på andra?

ANN OLEROT är författare och har skrivit flera barn- och ungdomsböcker. Bland annat fyra böcker i spänningsserien om Moa och Elias och
deras förmåga att få kontakt med spöken. Detta är tredje boken om Felicia.


Fler böcker av Ann Olerot: