En miljon likes

ordalaget

Book Cover: En miljon likes
(Swedish) 180 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-431-4

En miljon likes

Ann Olerot

Social medier har en stor makt hos ungdomar idag. Felicia vet. Utan sina följare och alla likes skulle hon inte vara någon alls. Felicia är besatt av att få likes på sina inlägg på sociala medier. Hennes mål är att få en miljon likes.

Hur ska hon uppnå det? Felicia är en strulig tjej på många sätt. Hon snattar och skolkar för att verka cool inför kompisar. Men hon har det kämpigt hemma, med en mamma som inte bryr sig så mycket som hon borde. Ibland finns det inte ens mat så Felicia kan äta sig mätt. En äldre granne lyckas komma in under Felicias hårda skal, och deras relation växer till något betydelsefullt för båda.

När Felicia får en idé om hur hon kan få en miljon likes dras några kompisar med på en farlig challenge. En miljon likes handlar om hur långt man är redo att gå för att få omgivningens uppmärksamhet. Den handlar om att vara ung, att försöka
passa in och samtidigt hitta sig själv. En miljon likes tar upp det komplexa i vänskapsrelationer och vem som egentligen bär ansvaret för ens egna handlingar.

ANN OLEROT är författare och har skrivit flera barn- och ungdomsböcker. Bland annat fyra böcker i spänningsserien om Moa och Elias och deras förmåga att få kontakt med spöken.

Länk till lärarhandledning. 

 


Fler böcker av Ann Olerot: