Mordängel i prästkappa – 23 klassiska svenska mord

ordalaget

Book Cover: Mordängel i prästkappa – 23 klassiska svenska mord
216 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 159 x 228 mm
ISBN: 978-91-7469-156-6

Mordängel i prästkappa – 23 klassiska svenska mord

Jan-Öjvind Swahn

Blod och död i svensk kriminalhistoria.

En exposé av verkliga mord och tragiska öden i Sveriges historia. Underhållande läsning för både den historiskt intresserade och den mer mordlystne läsaren.

Den svenska historien innehåller många mytiska mord och mystiska mördare. Jan-Öjvind Swahn berättar här om klassiska kriminalfall från medeltid till 1900-tal. Med sitt breda kunnande sveper Swahn med sig läsaren, och även för de mer insatta kriminal­älskarna finns här guldkorn. Läsaren får också inblick i hur samhället såg ut vid tiden för de olika morden.

Kriminalfall i urval:
von Sydowska morden • Yngsjömordet • Elvira Madigan och Sixten Sparres död • Kyrkoherde Anders Lindbäcks arsenikmord • Bockstensmannen • Polisen Tore Hedins mord • Gustaf III

I boken berättas om kyrkoherde Anders Lindbäck, som tog livet av åldringar, fattiga och sjuka med arsenik. Dömdes för tre mord men var sannolikt skyldig till fler.

Du får också läsa om Johan Ander, som döms till döden för ett brutalt mord och blir den första som mister huvudet i en giljotin i Sverige. Avrättningen blir den sista i Sverige. ”Änglamakerskan” Hilda N. dödade åtta fosterbarn som hon tagit emot mot ersättning.

Boken är illustrerad med fotografier och skisser. Här finns även bevarade brev publicerade samt tidningsartiklar och dikter.

JAN-ÖJVIND-SWAHN, tidigare professor emeritus i folkloristik, var en av våra främsta auktoriteter inom kulturhistoria. Han kunde konsten att skriva på ett lärorikt, personligt och underhållande sätt.

Published:
Genres:


Fler böcker av Jan-Öjvind Swahn: