NuDå! Göteborg

ordalaget

Book Cover: NuDå! Göteborg
246 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 230 x 265 mm
ISBN: 978-91-7469-114-6

NuDå! Göteborg

Peter Källviks, Carina Söderberg

"En ljuvlig blädderbok" Bibliotekstjänst, Ted Lundström

Praktverk!

Nu går turen till Göteborg! I detta fascinerande praktverk visar 100-tals bilder livet förr i ­Göteborg och jämförs med bilder från idag.

Här ställs två foton mot varandra ett ­gammalt mot ett nytt. Skillnaderna kan vara häpnads­väckande! En träkåk är ersatt med ett ­60-talshus, en dammig grusgång har blivit en boulevard. En kanal har ersatts av en gata.

Boken presenterar Göteborgs alla innerstadsdelar: Inom vallgraven, Nordstaden, Stampen, Lorensberg, Johanneberg, Landala, Guldheden, Stigberget, Annedal, Haga, Masthugget, Majorna, Vasa staden och Heden med såväl foton som beskrivande texter.

De gamla fotona är från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal, fram till 1939. En karta visar exakt var fotona är tagna. I kortare texter berättar Peter Källviks om Göteborgs historia.

PETER KÄLLVIKS har ett brinnande intresse för historia och fotografi och har tidigare gett ut böcker om Stockholm, Lidingö, Linköping och Norrköping där gamla foton möter nya. Till sin hjälp har han CARINA ­SÖDERBERG som gjort formen.

I samma serie:
NuDå! Stockholm

Published:
Genres:


Fler böcker av Peter Källviks:


Fler böcker av Carina Söderberg: