NuDå! Stockholm

ordalaget

Book Cover: NuDå! Stockholm
255 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 230 x 265 mm
ISBN: 978-91-7469-355-3

NuDå! Stockholm

Peter Källviks, Carina Söderberg

"Genom att koppla samman historien med nutid tillför boken en dimension som andra fotoböcker om Stockholm saknar. En spännande bok för alla Stockholmsälskare." Bibliotekstjänst

"Den som är nyfiken på hur huvudstaden såg ut förr hittar här många godbitar." DN, Eva-Karin Gyllenberg

Ett fascinerande praktverk med 100-tals bilder som visar livet förr i Stockholm och som jämförs med bilder från idag. Här ställs två foton mot varandra – ett gammalt mot ett nytt. Skillnaderna kan vara häpnadsväckande! En träkåk är ersatt med ett 60-talshus, en kullig grusgång har blivit en boulevard.

Boken presenterar Stockholms alla sex innerstadsdelar med en uppsjö av gamla och nytagna foton och en beskrivande text, samt en karta som exakt visar var fotot är taget. De gamla fotona är från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal.

Peter Källviks har ett brinnande intresse för historia och fotografi och har tidigare gett ut böcker om Lidingö, Linköping och Norrköping där gamla foton möter nya. Till sin hjälp har han Carina Söderberg som gjort formen. Hon har tidigare formgivit The book – Bibeln som coffee table-magasin.

"En riktigt fascinerande bok som är lätt att länge sitta och bläddra i. Stilgreppet att visa parallella bilder från samma plats nu och då är utmärkt." Historiskt, Thomas Drugg (bibliotekarie)

Published:
Genres:


Fler böcker av Peter Källviks:


Fler böcker av Carina Söderberg: