Poltergeisten

ordalaget

Book Cover: Poltergeisten
(Swedish) 200 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-364-5

Poltergeisten

Cecilia Rojek

"Poltergeisten är en bok för slukaråldern och uppåt som man likt Mumien inte lägger ifrån sig i första taget. Spänningen ökar gradvis vilket spär på den otäcka känslan som uppstår."

@i_min_bokhylla 

Ett spökäventyr i spännande miljö – en mörk hemlighet döljer sig i det gamla stadspalatset från 1600-talet. Buller på natten, en stark lukt och en vitklädd dam som glider genom rummen. Med mamma, pappa och katten Gilbert flyttar tolvåriga Tuva in i det gamla Stiernkranska huset mitt i Gamla stan. Redan första veckan börjar mystiska poltergeistfenomen. En skåplucka envisas med att slå upp om nätterna, och i det gamla överskåpet hittar Tuva ett ouija-bräde märkt Eleonora Rask och årtalet 1931. Ofrivilligt blir Tuva ledd till att nysta upp de trådar som avslöjar Stiernkranskas mörka hemlighet. I takt med att poltergeistaktiviteterna ökar blir Tuvas föräldrar alltmer övertygade om att Tuva ärvt morfars psykiska ohälsa.

I skolan får Tuva det svårt och mobbas av de s.k. isprinsessorna. Som tur är dyker den trettonårige Dante upp och blir hennes vän. Men varför verkar alla andra ignorera honom? I Poltergeisten vävs övernaturliga fenomen, mobbning och vänskap samman i en skräck och relationsroman. Första och fristående delen av tre i serien ”Spöksyn”.

Länk till lärarhandledning.

 


Fler böcker av Cecilia Rojek: