Spöksyn: Demonen

ordalaget

Book Cover: Spöksyn: Demonen
(Swedish) 220 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-423-9

Spöksyn: Demonen

Cecilia Rojek

"Cecilia Rojek lyckas verkligen att balansera skräckelementen med vardagliga händelser, som föräldrar, vänskap och skola. En bok man ska räkna med att sträckläsa för man vågar inte annat."

@i_min_bokhylla 

Följ med på ett skräckfyllt äventyr under Gamla stans gator. En demon att kämpa emot, en legend om en inmurad munk och en sekt som verkar ha kopplingar till djävulen? Vad har Tuva gett sig in i?

Det hela startar med att det börjar en ny kille i Tuvas klass - Aston. Det visar sig att han, liksom Tuva, har spöksyn. De har båda en förmåga att få kontakt med övernaturliga fenomen. Tillsammans ger de sig ut på jakt efter en skatt med guldpengar, som sägs ha gömts av en munk någonstans i de underjordiska gångarna under Gamla stan i Stockholm.

I sitt sökande väcker de en demon och dras in i farliga händelser. De måste fullfölja vad de har påbörjat för att undvika att bli besatta. Men varför leder spåren till Stiernkranska huset, dit Tuva flyttade förra sommaren?

Demonen är andra fristående delen i en trilogi (Spöksyn) om Tuva Hjelte och hennes förmåga att se spöken. En skräck- och relationsroman för 9-12 år.

CECILIA ROJEK väver samman nutid med dåtid, skräck, spänning, relationer och mystik. Cecilia Rojek är författare, skribent och copywriter, och har tidigare gett ut Poltergeisten hos Ordalaget bokförlag, den första boken i serien Spöksyn. Hon är även publicerad på andra förlag. Våren 2023 utges Mumien, Spöksyn del 3.

Länk till lärarhandledning.


Fler böcker av Cecilia Rojek: