Skärgårdsstorm

ordalaget

Book Cover: Skärgårdsstorm
(Swedish) 224 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 150 x 205 mm
ISBN: 978-91-7469-405-5

Skärgårdsstorm

Virve Hedenborg

"Riktigt bra spänningsbok med tema överlevnad, och vänskap... Det här är en mycket välskriven äventyrsbok, med djupa bottnar och tankar om livet och döden." - @barnboksanalyser

Estrid slängde en hastig blick bakåt. De andra båtarna såg pyttesmå ut. De var kanske lite väl långt ut?
En obehaglig känsla ilade till i magen.
Kim satt inte längre tillbakalutad mot relingen.
Tvärtom.
Han satt rakt upp och spanade bort framför båten, mot horisonten.
"Det där ovädret", sa han dovt. "Det verkar inte komma imorgon. Det verkar komma precis nu."

Estrid och Kim är på seglarläger. Ingen av dem vill egentligen vara där. De är där eftersom de har det tufft hemma. Estrids pappa har just dött och Kims lillebror är sjuk i cancer.

Under den segeltur som ska bli lägrets höjdpunkt drar en storm plötsligt in, och Estrid och Kim får svårt att behålla kontrollen över sin båt. När ovädret lagt sig befinner de sig ensamma på en liten ö någonstans i skärgården. De är tvungna att lita på varandra och tillsammans hitta sätt att överleva tills någon hittar dem.

Det visar sig att de har olika kunskaper och erfarenheter som kan komma till nytta. Det gäller att samarbeta och att inte ge upp, även om det många gånger känns hopplöst. Men ju längre tiden går utan att någon kommer till deras undsättning, desto svårare är det att vara optimistisk.

Hur ska det gå för Estrid och Kim? Och vad är det för skumma typer som plötsligt dyker upp på ön?

Mitt i all dramatik och spänning växer en vänskap fram. Virve Hedenborg skriver om rådiga barn och överlevnadsknep i en modern vildmarksroman för unga. Första delen i en planerad serie.

Länk till lärarhandledning

 


Fler böcker av Virve Hedenborg: