Snällare bröd och bullar – bakade med dinkel

ordalaget

Book Cover: Snällare bröd och bullar - bakade med dinkel
(Swedish) 144 SIDOR
INBUNDEN
FORMAT: 200 x 250 cm
ISBN: 978-91-7469-537-3

Snällare bröd och bullar – bakade med dinkel

Ylva Lindgren

"Den som inte blir sugen på nybakt efter att ha bläddrat i denna bok har helt enkelt inte tittat tillräckligt noga." - Frida Jönsson, BTJ-häftet nr 9, 2023.

Baka snällt för magen! Inget går väl upp mot nybakat bröd eller bullar som fyller rummet med härlig doft. Och hur mycket bättre är det inte om de dessutom är snälla mot magen! Med dinkel får du snällare bröd och bullar.

Drygt 10 procent i Sverige har tarmsjukdomen IBS. Många med orolig mage tror att det är gluten man inte tål. Men det har visat sig att vetesorten dinkel, som också innehåller gluten, är skonsammare mot magen och inte ger samma besvär som vanligt vete

Dinkel är ett urvete som odlades redan under stenåldern. Det innehåller gluten men halten av jäsningsbara kolhydrater är lägre. Glutenkvaliteten är annorlunda än i vanligt vete och mjölet är mer lättsmält. Helt enkelt lite snällare mot magen. Ylva äter numera bara dinkelbröd. Det går bra att i ett recept byta ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl, men mängden behöver justeras, då dinkel suger åt sig mer vätska än vanligt vete.

YLVA LINDGREN utbildade sig till bagare/konditor för femton år sedan. Hon både jobbar med bakning och har det som sin hobby. Ylva driver bloggen Ylvas bakverkstad och har över 4 000 följare på Instagram.

Alla 60 recept är anpassade för hemmabagaren och bakade med dinkel. Boken innehåller även fakta om dinkel, skrivet av kokboksförfattaren Lina Wallentinson.

Published:
Genres:


Fler böcker av Ylva Lindgren: