Stockholm gata för gata – en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna

ordalaget

Book Cover: Stockholm gata för gata – en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna
239 SIDOR
FLEXOBAND
FORMAT: 155 x 215 mm
ISBN: 978-91-7469-026-2

Stockholm gata för gata – en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna

Michael Masoliver

"Det här är inget mindre än en lysande Stockholmsguide. Masoliver listar över 600 gatuadresser i stan och fyller boken med kuriosa, kultur och fakta om dessa till synes anonyma portuppgångar. Allt från de väntade Lisbeth Salander-noteringarna till aha-upplevelser om husockupationer. En bok som verkligen får en att vilja utforska huvudstaden. Dessutom är boken inte bara för utsocknes turister, här finns så pass mycket nytt att också den mest inbitna 08-bon garanterat hittar nånting nytt. Högsta betyg!" Kommunalarbetaren

"Guideböcker kan man aldrig få för många av och det är roligt med nya vinklar... Hela innerstan är med i boken, som är föredömligt uppdelad med tydliga kartor." Eva-Karin Gyllenberg, DN

En osannolikt innehållsrik guide till Stockholms innerstad! Be­sök brottsplatser, kända film­inspelningsplatser, författarhem – allt utmärkt på kartor. I boken är gatorna är ordnade i bokstavsordning i varje stadsdel, så att du lätt kan hitta en viss gata och se vad som hänt där.

Visste du att punkbandet Sex Pistols hade en spelning i gamla Kårhuset? Eller att Lenin en tid bodde på Rörstrandsgatan? Är du nyfiken på var Millenniumfilmerna spelades in? Var Lisbeth Salander bodde? Kakelugnsmordet - var ägde det rum? Vilka platser besökte Beatles när de var här på 60-talet?

Läs om Stockholmsklassiska krogar, byggnader, fängelser, avrättningsplatser – från medeltiden fram till våra dagar.

Boken innehåller många citat ur Stockholmsskildringar.

Författaren har ägnat flera år åt att samla och sammanställa materialet. Vissa faktauppgifter har aldrig förut publicerats.

Boken kan läsas hemma eller tas med på stan för den som själv vill besöka en plats eller följa en utritad promenad. Allt finns utmärkt på kartor. Boken innehåller ett rikt bildmaterial i form av klassiska och nya filmaffischer, löpsedlar, gamla och nytagna stadsbilder, porträttbilder, bokomslag m.m.

Michael Masoliver bor i Vasastan sedan 35 år. Han arbetar på en kommunikationsbyrå.

Published:
Genres:


Fler böcker av Michael Masoliver: