Björn Höglund

ordalaget

Björn Höglund

BJÖRN HÖGLUND är journalist och har även en bakgrund som lärare. Han har bland annat gett ut Sveriges rovdjur, Sveriges historia, Sveriges landskap, Sveriges insekter, Mystiskt och spännande i Sverige för samma åldersgrupp.

"Jag är en 53-årig journalist och författare, verksam i Göteborg, utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap, som i 25 år fått hålla på med folkbildning, som jag verkligen brinner för. Jag har haft förmånen att arbeta med flera SVT-produktioner som Vem vet mest?, På spåret, Smartare än en femteklassare, Muren och Vi i femman, där man på ett lekfullt sätt arbetar med kunskap.

I min faktabokserie får jag förverkliga mina idéer om hur man på ett pedagogiskt sätt kan förmedla kunskap och väcka nyfikenhet hos en vetgirig publik som är i 9-12 års-åldern. När jag skriver dessa böcker arbetar jag uppslagsmässigt och tänker på texternas längd, bildurval, bildtexter och faktarutor. I böckerna om historia vill jag presentera en bred bild där läsaren får lära sig om de stora händelserna men även vad man åt, hur man bodde, var klädd eller hur det var att vara barn. Jag gillar verkligen att böckerna fylls av så mycket kunskap som möjligt utan att de känns tunga. Jag arbetar ofta ämnesöverskridande så böckerna har ofta sidor med mattekluringar och olika quiz!"


Böcker: