Virve Hedenborg

ordalaget

Virve Hedenborg

VIRVE HEDENBORG har gett ut två äventyrsböcker om Kim och Estrid - Skärgårdsstorm och Jagade! Försommaren 2023 kommer Farlig fjällsommar, den tredje delen i serien. Alla delar kan läsas fristående.

- Jag skriver böcker för barn eftersom jag själv älskade att läsa när jag var barn. Om jag lyckas få ett enda barn att sjunka in i en berättelse och drabbas av "bara en sida till"-febern blir jag lycklig, säger Virve Hedenborg.

Virve har arbetat som journalist i tjugo år, bland annat som nyhetschef på Dagens Nyheter. För några år sedan sadlade hon om och började som analytiker vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) - idag arbetar hon inom polisen.

I böckerna om Kim och Estrid skriver Virve om äventyr och vänskap för barn i slukaråldern. Hon använder sig bland annat av sina erfarenheter från nyhetsbevakning och kunskaper om friluftsliv och beredskap/överlevnad.

- Kim och Estrid är som barn är mest - det vill säga långt mer kompetenta än många vuxna tror, säger Virve Hedenborg.

Det går att boka Virve Hedenborg för författarbesök till exempelvis skolor och bibliotek via Författarförmedling Öst. Boka enligt länken nedan.
https://forfattarformedling.se/forfattare/virve-hedenborg/

Vid ett författarbesök kan Virve berätta om sitt skrivande, leda skrivövningar och/eller diskutera barnens erfarenheter av berättelser, skrivande och läsande.

Till Skärgårdsstorm finns en lärarhandledning som kan användas om en klass läser boken tillsammans. Den finns att ladda hem här: Handledning_Skärgårdsstorm.

 


Böcker: