Ylva Lindgren

ordalaget

Ylva Lindgren

YLVA LINDGREN är utbildad bagare/konditor och har arbetat i bageribranschen drygt tjugo år. Ylva arbetar som konsult och har de senaste åren drivit sitt eget företag ”Ylvas Bakverkstad”. Hon hyr ut sina tjänster till både restauranger och bagerier, främst har hon arbetat för Görvälns slott i Järfälla och det glutenfria bageriet Kea i Bromma.

Ylva har bakningen som sitt yrke men även som hobby där hon får utlopp för sin kreativitet. Ylva bakar helst med mjöl som är snällt för magen – framför allt dinkelmjöl men även glutenfria mjölsorter. Det näringsrika kulturvetet dinkelmjöl upptäckte Ylva när hon för många år sedan trodde att hon var glutenintolerant, vilket visade sig vara fel.

Vid sidan av arbetet driver Ylva en blogg med samma namn som sitt företag och har över 4000 följare på Instagram, #ylvasbakverkstad. Hon är även skribent på Vin & Matguiden. Genom hennes blogg väcktes intresset för fotografering och Ylva är numera även utbildad fotograf med inriktning på matfotografering.


Böcker: