Johan Elfner

ordalaget

Johan Elfner

JOHAN ELFNER är uppvuxen i Stockholm och utbildad civilekonom. Man ska göra det hjärtat brinner för är Johans övertygelse. Familjen Elfner bor i den gamla järnvägsstationen i ”het oude dorp” (den gamla byn) Amstelveen utanför Amsterdam. I samma station driver familjen ett litet hotell, restaurang och blomsteraffär.

Så en dag började bilder och sekvenser om en bedragerska poppa upp i huvudet, bilder som ville bli en berättelse – en bok! Och i våras släpptes hans första vuxenroman Den oskyldiga bedragerskan. I höst kommer Svärmor. En bitsk feelgood i coronatider.

”Jag skriver med hull och hår. Glädje och upptåg. Mina böcker ska vara spännande, lite läskiga men också innehålla mycket humor. Det ska vara en bladvändare med oväntade tvister som förvånar och roar. Jag vill utveckla min egen stil i en egen genre långt ifrån de traditionella spänningsromanerna.”

Johan skriver i sin egen genre som han kallar HKF, humorberikad krim-feelgood! Vilket är precis vad det är! Johan har även skrivit de spännande böckerna om Monsterstationen; Kvart över dimman och Katinka och pesten.


Böcker: